Stručnjakinja savjetuje: “Do posla od kuće uz promjenu pristupa traženja”

Traženje posla i slanje prijava bez povratnih informacija natjeralo je mnoge da preispitaju svoje pristupe. Ivana Matić je odlučila ići drugim putem – iskoristila je društvene mreže kao odskočnu dasku za svoju karijeru. „Umjesto da čekam priliku, odlučila sam je stvoriti. Postala sam aktivna na poslovnoj društvenoj mreži i s vremenom se moj profil počeo isticati“, rekla je Ivana.

Nakon toga, dobila je priliku za pravi remote posao i napredovala od virtualne asistentice do glavne projektne menadžerice. Zajedno sa Stjepanom, vlasnikom agencije SV Media, koja posluje prvenstveno na američkom tržištu, započela je s izgradnjom portfolija edukacija.

Nakon što sam osam mjeseci radila kao virtualna asistentica, stigla je promocija i preuzela sam projekt koji je od ideje trebalo razviti u gotov proizvod. Tako smo započeli s kreiranjem portfolija edukacija za sve one koji žele raditi od kuće, promijeniti karijeru ili se zaposliti u inozemstvu“, objasnila je.

Edukacija za virtualne asistente, koju smo kreirali, postoji već više od godinu dana. „Prva edukacija koju smo stvorili namijenjena je virtualnim asistentima i još uvijek je aktivna. Trenutno radimo na njenoj automatizaciji kako bismo polaznicima pružili još efikasniji pristup“, dodaje Ivana.

Ivana također ističe da i dalje postoji individualizirani pristup polaznicima kroz nesinkroniziranu komunikaciju, što omogućava fleksibilnije učenje. Uz povremene online sastanke, polaznici mogu brže usvojiti gradivo, a rezultati su znatno bolji.

Pored edukacije za virtualne asistente, u ponudi je i karijerno savjetovanje, gdje polaznici dobivaju podršku prilikom optimizacije životopisa, pisanju motivacijskih pisama i pripremi za intervju. Poseban fokus je na pronalasku poslova za strane firme, posebno one iz SAD-a, uz veću fleksibilnost i bolje plaće.

Uskoro pokrećemo i opsežnu edukaciju o digitalnom marketingu, koja će pratiti isti koncept s praktičnim zadacima i certifikatom. Planirani početak projekta je krajem godine“, otkriva Ivana te savjetuje svima koji su u sličnoj situaciji da budu proaktivni, umrežavaju se i koriste sve dostupne platforme kako bi došli do željenog posla.

Aktivna je i zatvorena zajednica u kojoj se dijele korisni oglasi za poslove, ali i sve druge informacije vezane uz traženje posla i karijere. Ivana pritom savjetuje:

Naročito ženama koje imaju majčinske obveze, zaokret je nužan prilikom procesa traženja posla. Izgradnja mreže poznanstava tzv. Networking je jako važan, a i tehnologija (društvene mreže) se trebaju iskoristiti na puno kvalitetniji način, a to je samo dio price gdje pomažemo u našim mentorskim programima.”
– zaključila je Ivana te poziva zainteresirane da se prijave putem linka.

(Sponzorirani članak)